Dirigent, Organist/Pianist

 

ellen

Ellen de Jonge, dirigent

Ellen de Jonge maakte in 2001 de Meerjarige Dirigenten Opleiding af, waar zij les kreeg van Jos Vranken jr, Mark Heerink, Ellen v.d. Ham en Bert Stolwijk. Daarna volgde zij bij Oane Wierdsma, Richard Ram en Leo Rijkaart de cursus SOVIE (= Specialisatie Opleiding Vocaal en Instrumentaal Ensemble). Sindsdien heeft zij altijd koren gehad. Zij heeft jarenlange ervaring met een breed repertoire.
Momenteel dirigeert zij drie koren. Sinds juni 2014 staat zij voor het Ontmoetingskerkkoor.
Voordat zij zich toelegde op zang, begon Ellen als kind met pianoles bij Janet van der Kuil en vervolgens bij Koos Bons. Tijdens haar (voltooide) studie Voeding & Diêtetiek aan de Haagse Hogeschool werd haar interesse gewekt toen zij koorlid was bij het studentenkoor Erasmusica.
Zij kreeg haar eerste zanglessen van Limin Yang, vervolgens nam zij les bij Hilde van Ruymbeke en studeerde daarna bij Marjan Kuiper.
Vervolgens is zij gecoacht door Ingrid Kapelle. Momenteel neemt zij lessen Lichtenberg techniek bij Ingrid Voermans. Tevens volgde zij masterclasses en workshops zang.
Haar studie klassieke solozang volgde Ellen aan de Schumann Akademie ( Conservatorium in deeltijd) en ze heeft haar zangexamen daar behaald ( Voorheen: staatsexamen zang). Inmiddels heeft zij haar eigen privé-zanglespraktijk, is zij koor- en zangdocent aan de FaFa Academie voor showdans, geeft zij zangworkshops en stemvorming aan koren en treedt zij zowel solistisch als in koorverband op als sopraan. Zij kan daarbij ook trots zijn op een forse ervaring als koorzangeres en haar goede gehoor. In toenemende mate neemt zij ook stemtesten voor koren. In 2010 heeft zij haar muzikale activiteiten ondergebracht onder de bedrijfsnaam Singfood.

Artur Vos.
Organist/Pianist

 

  •  

Als nieuwe koorbegeleider wil ik me langs deze weg graag even voorstellen en wat over mezelf vertellen.
Ik ben Arthur Vos en ik woon in Rijswijk, samen met mij vrouw Nelly en mijn zoon Bastiaan. Toen ik acht was ben ik begonnen met orgelspelen op de stedelijke muziekschool in Den Haag, na mijn schoolperiode heb ik een jaar conservatorium in Utrecht gedaan en heb daarna een aantal jaren orgel gestudeerd bij organist Ben van Oosten in Den Haag. Ik heb ook een opleiding kerkmuziek gedaan met vakken als hymnologie, gemeentezang, cantoraat en muziekgeschiedenis.

Ik werk als (cantor)organist, pianist, koor-en solistenbegeleider bij o.a. PKN Leidschendam, de Sint Bavo parochie in Rotterdam en bij diverse stichtingen in Den Haag en Rijswijk. Ik heb presentaties gegeven over de Mattheus & Johannes-passion van Bach, het leven van Bach, Messiah van Hándel en evenementen georganiseerd met het thema “humor en muziek”,
“ga je mee naar Bethlehem” & “The Bethlehem experience” over de personages in het kerstverhaal in combi met muziek, gedichten, koorzang, orgel, piano en beeld/filmfragmenten.
Ook heb ik cursussen/opleidingen gevolgd over communicatie, nlp en systemisch werk.

Ik heb een groot zwak voor de muziek van Bach, het is muziek die ik graag speel en waar ik graag naar luister, maar ook de muziek van Mozart, Haydn en componisten met name uit de Duitse en Franse romantiek.
Ik houd ook van Engelse koorzang, van onder andere Kings & St Johns College uit Camebridge.
Mijn hobby’s zijn: mijn gezin, muziek, lezen, reizen, uit eten gaan, filmen, goede films kijken op tv en in bioscoop, historische kerken en kathedralen bekijken, meedoen als speler en liedjesschrijver bij PKN-musicals in Rijswijk, theatervoorstellingen en concerten bezoeken.